Pierwszy, własny sklep mięsny – co będzie potrzebne?

#2017-01-19 02:42:23 

Witek

Użytkownik

Posty: 41

Skąd: Oleśnica

Wiek: 32

Chciałbym otworzyć swój własny sklep mięsny bo mam możliwość otrzymywania bardzo dobrego i niedrogiego mięsa. Jakby nie kalkulować to będę w stanie oferować niższe ceny przy zadowalających zyskach. Podchodzę do tego poważnie, już zacząłem rozglądać się za wyposażeniem, zrobiłem sobie listę, ale przydałaby mi sie konsultacja z kimś kto zna się i ma doświadczenie. Czy mógłby ktoś mi napisać co jego zdaniem byłoby potrzebne, a ja sobie porównam? Dzięki.
#2017-01-19 04:30:04 

KaszaManna

Użytkownik

Posty: 35

Skąd: Konin

Wiek: 22

Cześć. Przede wszystkim chłodnie róznego rodzaju no i tak zwane urządzenia dynamiczne: http://wencel.pl/urzadzenia-dynamiczne. Tak w ogóle to przejrzyj sobie asortyment dostawcy i wszystko co będzie potrzebne samo się nasunie :). Ja tak robiłam a też nie miałam zielonego pojęcia o potrzebach sklepu mięsnego. Ocywiście kilku rzeczy nie kupiłam od razu ale kto broni zamówić później? Pozdrawiam.
#2017-01-19 05:10:45 

Mariosso

Użytkownik

Posty: 38

Skąd: Maków Podhalański

Wiek: 17

Witam, załatwiałem sobie u tego dostawcy wyposażenie kilku punktów gastronomicznych. Jakość urządzen bardzo dobra, ceny konkurencyjne, a dodatkowo mozna tam kupić wszystko za jednym zamachem co jest wygodne szczególnie na początku prowadzenia działalności kiedy sprawy do zalatwienia i formalności mnożą się jak szalone.
#2017-01-19 07:53:11 

BuszującaWLesie

Użytkownik

Posty: 48

Skąd: Hrubieszów

Wiek: 19

Hej, jestem własnie na tym etapie i już nie daje rady. Ciągle wyskakuje coś nowego, a im wiecej spraw musze załatwić tym bardziej oddalam się od mojej restauracji. Teraz np potrzebuję uzdatniacza do wody wiec może ktoś tu mi powie gdzie niedrogo kupić? Pozdrawiam.
#2017-01-19 08:29:54 

Mariosso

Użytkownik

Posty: 38

Skąd: Maków Podhalański

Wiek: 17

Najlepiej u dostawcy o którym tu piszemy, proszę: http://wencel.pl/uzdatnianie-wody. Niestety woda w sieci wodociągowej nie jest przyjazna zmywarkom gastronomicznym wiec trzeba ją odpowiednio zmiekczyć, a to urzadzenie bedzie ci sluzyc lata i na pewno zapewni lepsze funkcjonowanie zmywarce. Każdy z nas był tak zabiegany, pociesze cię że to chwilowy okres. Później bedzie tylko lepiej :)
#2017-01-19 08:50:35 

BuszującaWLesie

Użytkownik

Posty: 48

Skąd: Hrubieszów

Wiek: 19

Oby bo wykituję przez to zamieszanie..
DODAJ ODPOWIEDŹ
Copyright 2015